Minulé dva ročníky jsem vynechala, ale tento rok se mi po nejznámějším rakouském design marketu stýskalo natolik, že jsem se rozhodla jej opět navštívit s mymi ponožkami SocksInBox.

Co mě na Fesch´marktu tak láká? Kdo už to tam zná, si možná bude myslet, že je to pivo, ale je to především prostor, kde market probíhá a tím je Ottakringer Brauerei. Část pivovaru, který byl postaven v roce 1837, je dnes využívaná především pro pořádání společenských akcí.

Miluju to, jak prostor dýchá původním industriálním stylem. V druhé části pivovaru se pivo skutečně vaří a tak si i já s radostí jedno dopřeju ke konci dne. Dalším plusem je výběr značek, které se Fesch´marktu účastní. Je to moc povedený a vyvážený mix umění, ilustrací, módy, doplňků, kosmetiky, hraček, interiérového a product designu.

Feschmarkt ve Vídni

Market začíná v pátek 10.11. a první den nás můžete navštívit od 14 do 20 hodin. Ve 20 hodin rovnou utíkám na tramvaj a jdu si užít první vánoční trhy, které se otevírají právě v pátek. Je to velká událost a v ulicích to ožívá úžasnou vánoční atmosferou. První večer honem na Rathplatz - tam jsou do 21:30.

V sobotu je market od 10 do 20 hodin. Pak si to rychlým krokem namířím na Stephansplatz - tam jsou do 21 hod. Více toho ve Vídni nestihnu vidět. Je to přeci jen pracovní výlet.

V neděli jsme na marketu od 10 do 19 hodin. Potom balíme a jedeme zpět do Prahy.

Vídeňské vánoční trhy

Foto: Wien.info

Jestli jsem vás zlákala na návštěvu vánoční Vídně a Fesch´marktu, určitě se za mnou zastavte na pokec. Ponožky SocksInBox najdete v části Gerstenboden na čísle 37. Já se vám každopádně budu pravidelně hlásit na Instagramu a Facebooku a určitě udělám foto reportáž, jako jsem dělávala v minulosti.

Ponožky k VánocůmA kdo to má do Vídně daleko, může nás všechny přijít podpořit na prosincový pražský Dyzajn market před Průmyslový palác. Ten proběhne 9.-10. prosince 2023.

Pokud nechcete nechávat dárky na poslední chvíli, abyste nebyli ochuzeni o pěkný výběr, budu ráda, když podpoříte mou tvorbu a koupíte si u mě na eshopu ponožky pod stromeček. Těm, co tak již udělali, z celého srdce děkuji.

Iva


Přidat komentář