Vít Joachymstal a barevné ponožky SocksInBox Funky

Vítka jsem poznala před více než rokem na Prague Fashion Marketu v Holešovicích. Hodně se mi líbil jeho outfit dotažený do detailu, který jsem mu musela hned pochválit. Potom jsme se pravidelně potkávali na dalších marketech a já už se pravidelně těším na to, v jakém outfitu přijde a jak do něj zakomponuje barevné ponožky.

Nakonec jsem Vítka oslovila s nabídkou na focení. Vítek vybral dokonalou lokaci, počasí nám neskutečně přálo a tak jsme si užili hodně příjemné odpoledne. A při té příležitosti jsem neodolala a rovnou jsem Vítkovi položila také pár otázek a tady je výsledek našeho rozhovoru.

Vítku, jsi sportovec tělem i duší. Jezdíš na kole, plaveš, běháš. Je to tvoje celoživotní záliba? Jak často trénuješ? Jak se stravuješ? Máš nějaký sportovní cíl, který by jsi si rád v brzké době splnil?

Až do rané "dospělosti" jsem měl téměř nulovou sportovní minulost. Jako malý jsem měl sport zakázaný. Mohla za to prodělaná poměrně těžká plicní nemoc a následně rozvinuté astma. Až na gymplu jsem začal trochu cvičit a sem tam se vydal projet na kole. Když jsem o pár let později na půvabném mělnickém triatlonu poprvé zblízka viděl v akci vrcholové sportovce, byl jsem vtáhnut do pro mne úplně nového světa.

Našel jsem si plaveckou školu, naučil jsem se jakž takž plavat, začal víc běhat a jezdit na kole a po prvním triatlonu jsem téhle droze definitivně propadl. Od té doby uplynulo už pěkných pár let. Mám za sebou mnoho desítek závodů a především jsem poznal obrovské množství skvělých a zajímavých lidí.

V zimní přípravě trénuji každý den, někdy takzvaně vícefázově (ráno a večer). Uprostřed zimy to bývá kolem 13 hodin týdně. Na sezónu si vždy vytipuji dva až tři závodní vrcholy a na ty se cíleně připravuji.

Poslední dva roky jde výkonnost stále nahoru a připisuji to i významné změně jídelníčku. Opustil jsem maso, pečivo a maximálně omezil cukr a sladkosti vůbec. Změn bylo víc, ale to by bylo na dlouhé povídání :)

Mým cílem je se sportem bavit. Jsem trochu paradoxně dost nesoutěživý, takže na závodech příliš neřeším pořadí a snažím se co nejvíc se usmívat. Nemělo by smysl sportovat a neužívat si to. Takovým širším cílem je být lepší než včerejší Vítek. A to nejen sportovně, ale i duševně, morálně a tak nějak vůbec lidsky.

Doporučíš nám nějaké pěkné místo, kam si v Praze nebo okolí zajet na kolech?

Po třech letech žití v Hlubočepech nemůžu jinak než doporučit Prokopák. Pozor ale, to není jen ta asfaltová cesta vedoucí napříč údolím. Po obou stranách doliny jsou kilometry cest a cestiček, hromady skal a skalek, nespočet vyhlídek, schodů a zákoutí, davy divé zvěře :) Projezdil jsem Prokopák na kole křížem krážem, proběhal jsem tam každý kopec nahoru a dolů a nikdy jsem se nemohl dost nabažit.

Opouštění toho místa nebylo snadné, ale když se člověk stěhuje na dosah Kokořínska, trochu lépe se to snáší. Pro tuhle oblast platí vlastně to samé. Stačí jít mimo nejprofláknutější místa a snadno tak na kole nebo v běžeckých botách nepotkat kromě zvěře živou duši. Ideálně to vyvažuje a doplňuje část mého já, které si umí užít městský život. Kolo a běh v přírodě mi čistí hlavu a ředí stresy.

Máš cit pro módu a vždy ti to velmi sluší. Máš sportovně zaměřený blog, ale čekala bych spíše módní. Už na posledním PFMarketu jsem se tě ptala na to, jestli neuvažuješ o jeho založení.

Děkuji. Když jsi ke mne poprvé přišla jen proto, abys mi řekla, že mi to sluší, ohromně mne to potěšilo. To jak se oblékám pro mne ale bylo vždycky něco tak přirozeného, že mne ani nenapadlo o tom psát. Mnohem zajímavější mi přišlo psát o závodech, které jsme spolu s přítelkyní Zuzkou chtěli ukázat a přiblížit co nejvíce lidem.

Svým dotazem jsi mi vnukla myšlenku na blog, který by se věnoval stylu a řekněme módě. Došlo mi, že stejně tak jako ukazovat zajímavé závody, dají se ukazovat i zajímavé outfity. Možná by se někdo nechal inspirovat, možná tak poznám nové zajímavé lidi, snad to bude další způsob jak naplňovat své tvůrčí tužby :)

Myšlenka se přerodila v realitu a blog skutečně vzniká. Bude pojat převážně nevážně, ale kurážně. Na blogu je už první článek a mám hodně nápadů i na další. Těším se a děkuji Ti za popostrčení.

Moc mě těší, že nosíš ponožky SocksInBox. Proč je máš rád?

Snad moje výtvarná minulost má na svědomí to, že tíhnu ke všemu barevnému. Když jsem tenkrát na Fashion Marketu poprvé přišel k Tvému stánku, nevěděl jsem kam s očima.

Nejdivočejší mi přišla krabička Rubik, která se vzápětí stala mojí první krabičkou veselých ponožek. Cítil jsem se v nich skvěle, okolí na ně výrazně reagovalo a já jsem si tak přivodil novou závislost. Na noze jsou opravdu hodně příjemné. Kvalitu asi nemá smysl popisovat, kdyby byla špatná, nekupoval bych je :)

Moc se mi líbí, že si děláš design sama. Kupuji tak originální kousky přímo od tvůrce. Podpora lokálních designerů a prodejců je podle mne důležitá, jde to proti šedi a uniformitě.

Na focení jsi si vybral dva modely z nové kolekce: Folklor a Funky. Co tě na nich baví?

Hned jak jsem viděl modely Folklor, věděl jsem, že si je dřív nebo později pořídím. Podle mne je to něco nového a tak trochu jiného než tvůj dosavadní ponožkový design. Moc se mi líbí motivy lidových krojů a květinové vzory.

A proč Funky? Přeci jsou z nové kolekce nejbarevnější, trochu extravagantní a na nohou doslova září :)

Přeji Ti, aby i Tvoje mysl zářila dalšími skvělými nápady a aby tě neopouštěla energie a nadšení se kterými obarvuješ a rozveseluješ naše kotníky a srdce.

Barevné ponožky SocksInBox Folkor

Vít Joachymstal

Barevné ponožky SocksInBox Folklor

Barevné ponožky SocksInBox Funky

Vít Joachymstal

Barevné ponožky SocksInBox Funky

Barevné ponožky Funky

Určitě se podívejte na Vítkův nový blog o módě. A nezapomeňte nasdílet naše společné fotky na Google Plus nebo na Facebooku.


Přidat komentář